[Community] Communicatie

Tutorials

Moderators: Ministerie van Binnenlandse Zaken, Ministerie van Coaching

[Community] Communicatie

Postby Tonie112 » Sat 27 Jul 2013, 19:08


Beste burgers van eNederland,


Welkom in eNederland! Je hebt je succesvol geregistreerd op eRepublik en ben nu een officiële burgers van eNederland. Wij, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Coaching, willen je een handje helpen. Op het eerste gezicht oogt eRepublik als een stil en onpersoonlijke browser game. Niets is minder waar! De gemeenschap en communicatie achter eRepublik maakt het spel leuk, nadat je dagelijks gewerkt, getraind en gevochten hebt. Dit artikel zal je de verschillende manieren van communicatie in het spel proberen uit te leggen.

Image

ImageImage

Forum

Het eNederland Forum is hét communicatiemiddel van ons land. Op het forum worden de belangrijke beslissingen genomen en gedebatteerd over onze toekomst. Je kunt er om hulp vragen, door onder andere verschillende subsidies aan te vragen of mee te doen aan beginnersprogramma's, die je bijvoorbeeld eten en wapens kunnen geven. Natuurlijk kun je er ook een gezellig onderonsje houden met je landgenoten!

Registreren alleen is niet genoeg om toegang te krijgen tot alle berichten en topics. Enkele belangrijke subfora zijn afgesloten voor buitenlanders, om te voorkomen dat informatie, enkel bedoeld voor onze landgenoten, in handen valt van de vijand. Daarom zul je jezelf moeten bevestigen als eNederlander. Je doet dit op de volgende manier:
1) Registreer je op het forum.
2) Na registratie moet je toegang vragen tot de gebruikersgroep 'eNL citizens'. Dit doe je op deze pagina.
3) Een admin/moderator zal je aanvraag zo snel mogelijk bekijken en accepteren, mits alles in orde is, natuurlijk!

Na deze hele rompslomp kun je hier je registratiebonus aanvragen. Heb je voedselproblemen? Geen probleem! Wij helpen je hier.

ImageImage

IRC

Alhoewel de website van eRepublik een chatsysteem bevat, zul je het directe contact met je landgenoten eerder aangaan op een oud en vertrouwd 'IRC kanaal'. IRC is een chatsysteem, waarop alle landen van eRepublik hun chatkanalen hebben. Spreek met de president, of met je partijleider. Leer mensen uit het buitenland kennen. Het kan allemaal!

Je kunt direct beginnen met IRC in ons kanaal via de Mibbit webchat. Met een IRC programma kun je ons bereiken op:
Server: IRC.rizon.net
Channel: #eunl

(Uitgebreide instructies)

ImageImage

Ingame

Ook in het spel zelf zijn er enkele (gelimiteerde) mogelijkheden om te communiceren met je landgenoten, die ik hieronder kort zal beschrijven:

-Media/Newspapers
Op de homepagina vind je onder de 'military campaigns', de 'news categories'. Hier kun je de 'pers' van eNederland volgen. Lees de krabbels van je landgenoten, of wordt zelf mediatycoon! Op je profiel kun je voor 2 goudstukken je eigen krant beginnen. En vergeet niet: Het wordt zeer gewaardeerd als je abonneert op een artikel of erop stemt/reageert!

-Shouts
Op de homepagina van eRepublik zul je links in het scherm een tabblad vinden dat 'Shouts' heet. Hier kun je commentaar plaatsen, die al je vrienden kunnen zien. Als je lid bent van een MU (Militaire Unit), zul je over een apart tabblad beschikken speciaal voor de leden van je Militaire Eenheid.

-Politieke Partij & Militaire Unit

Dit zijn niet echte communicatiemiddelen, maar meer groepen, met leden die gezamenlijke ideeën delen (Op politiek niveau in een partij, op militair niveau in een militaire eenheid). Beide groepen kun je vinden onder het tabblad 'Community' op eRepublik, onder 'My Party' en 'Military Unit'.

-Social Media
eRepublik zelf kent ook een forum, verschillende nationale chats, een blog en Twitter en Facebook pagina. Deze worden echter amper gebruikt, we raden je daarom ook aan om de eerder beschreven, Nederlandse/nationale alternatieven te gebruiken.

-Wiki
Niet erg 'sociaal', maar wel belangrijk. eRepublik heeft een eigen 'wikipedia', waarop je allerlei informatie kunt opzoeken. Net zoals de echte wikipedia is deze door eRepublik spelers, voor eRepublik spelers.
User avatar
Tonie112
Ministerie van Financien
 
Posts: 3541
Joined: Sun 21 Mar 2010, 13:30
Medals: 6
Ridder Grootkruis (1) Ridder Grootkruis (1) Poland 05/11 - Bronze (1) Baja & Tournament - Silver (1)
Croatia Airstrike - Gold (1) Recruitment medal - 30 (1)

Return to Tutorials

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest